Dolmabahçe’de Derbi Heyecanı

Bugün saat 19:00′da Beşiktaş İnönü Stadı 2010′un ilk derbisine sahne olacak. Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasının heyecanı Dolmabahçe’den bütün Türkiye’ye yayılacak.
Galatasaray, 21 maçta 46 puanla lider durumda. Bir maçı eksik olan Beşiktaş ise 20 maçta 38 puanla 5. sırada. Galibiyete daha çok ihtiyacı olan Beşiktaş, ateşli seyircisinin de desteğiyle 3 puan alarak aradaki puan farkını indirme peşinde. Bu akşam alacağı galibiyet Beşiktaş’a geçen seneki gibi geriden gelerek şampiyon olma yolunda ümit verecektir. Galatasaray ise liderliğini korumak istiyor. Baros ve Jo’nun sakatlanması ve Nonda’nın gönderilmesi sonucunda forvetsiz kalan Sarı-kırmızılılar bu sancılı dönemi en az hasarla atlatmak istiyor.
Derbilerin sonucunu tahmin etmek kolay değildir. Ancak iki takımın arasındaki maçlara baktığımızda genelde ev sahibi olan takımın rakibine üstünlük kurduğunu görüyoruz. Sami Yen’de son 11 senede Beşiktaş sadece 1 galibiyet alırken; Galatasaray da İnönü’de son 13 senede yalnız 1 kez sevindi. Maçın İnönü Stadı’nda oynanacak olması, Beşiktaş’ın galibiyete daha çok ihtiyacı olan takım olması gibi faktörlere bakarak ve İnönü’deki etkileyici atmosferi de hesaba katarak Beşiktaş’ı favori gördüğümü söyleyebilirim.
Ezelî rekabetin tadı ile futbolun zevkini bir arada yaşayacağımız bir Dolmabahçe gecesi olması dileğiyle… Tarihî mekânda tarihî bir gece daha yaşamak arzusyla… Formalarınızı ve bayraklarınızı şimdiden hazırlayın.
Kartal gol gol gol! Kartal gol gol gol!
Re re re… Ra ra ra… Gassra Gassra Cimbombom!…









